Turgut ile Özal 30 yaşına girdi

ANAP'ın kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adının verildiği Denizlili çocuklar büyüdü. 30 yaşına giren Turgut ile Özal, adını aldıkları Cumhurbaşkanı Özal'ın üniversite kariyerinin izlerini sürdü ve ikisi de mühendis oldu.

Turgut ile Özal 30 yaşına girdi
Yeni Asır'dan Yalçın Bağbozan'ın haberine göre şimdi biri İzmir'de, diğeri Rusya'nın başkenti Moskova'da çalışıyor.

12 Eylül darbesiyle askıya alınan siyasi faaliyetler 1983'te serbest bırakıldıktan sonra kurulan siyasi partilerden birisi de ANAP oldu. Denizli'den Aycan Çakıroğulları'nın da kurucuları arasında yer aldığı ANAP, Turgut Özal liderliğinde aynı yıl seçimle iktidara geldi.

Hayranlık duyuyorlardı

Denizli'de fanatik ölçüde hayranlık besleyen iki genç siyasetçiden birisi ANAP İl Sekreteri Hilmi Yavaşlar, diğeri de Merkez İlçe Sekreteri Halit Tuzcuoğlu'nun aynı günlerde çocukları dünyaya geldi.

Hilmi Yavaşlar, 1985'te dünyaya gelen oğluna Turgut adını verirken, Halit Tuzcuoğlu da Özal adını koydu. Turgut Yavaşlar ve Özal Tuzcuoğlu, artık 30 yaşında.

Turgut, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. İzmir'de serbest olarak çalışıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu Özal Tuzcuoğlu ise endüstri mühendisi ve Rusya'nın başkenti Moskova'da bir Türk şirketinin ithalat-ihracat bölümünün başında bulunuyor.