Uğur Etiler: "Müzik hobim değil mesleğim!"

22 yaşındaki genç popçu Uğur Etiler, ‘Yaktım Gemileri’ adlı parçasıyla müzik dünyasına ‘Merhaba’ dedi.

Uğur Etiler: "Müzik hobim değil mesleğim!"
Uğur Etiler'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?


17 Ağustos 1995 Mersin doğumluyum. 5 yaşında şarkı söylemeye başlayıp yaşım ilerledikçe sesimi fark edip üstüne gittim. Lisede bilgisayar bölümü okuyup üniversite de konservatuvarı tercih ettim. Müziğin hobi değil mesleğim olmasını istedim. İstanbul’da bu beşinci yılım ve bu süreçte müzik piyasasını iyi gözlemlediğimi düşünüyorum. Tabii ki bu beş yıl içerisinde birçok mekânda sahne aldım. İlk profesyonel çalışmam ‘Yaktım Gemileri’yle hedeflerime ilk adımı attım.

‘O Ses Türkiye’ye kaçıncı sezonda katılmıştınız?

2012-2013 sezonu… Yani ‘O Ses Türkiye’nin 2. sezonunda katıldım.

Yarışmaya katılırken beklentileriniz neydi?

Yarışmaya katılırken birinci olmayı hayal ederek gitmedim tabii ki... Çünkü benden daha oturaklı seslerin olduğunun farkındaydım. Ben henüz 17 yaşındaydım ve Hadise’nin de dediği gibi yaşım büyüdükçe sesimin güzelleşeceğini düşünüyordum. Buna rağmen 2 üst tura çıkabildim.

30 KİLO BİRDEN VERDİM

Yarışmayla ilgili yaşadığınız ilginç bir anınız var mı?


Tabii ki. Yarışmaya katıldığım dönem 110 kiloydum yani yaşıma göre obezite kıstasında. Yemek yemeyi çok seviyordum. Bir gün çekim arasında yemekhanede fazla zaman geçirdiğim için çekim saatini kaçırmaya ramak kalmıştı. Bütün Acun Medya ekibinin ismimi anons etmesiyle olayın farkına vardım.

Yarışmadan sonra jüri üyelerinden görüştüğünüz oldu mu?

Murat Boz ve Hadise ile yarışma bittikten yaklaşık 2 yıl sonra görüştüm. 30 kilo verdikten sonra onların yanına gittiğim için tabii ki görünce şok oldular. Hatta Murat Boz “Senin diğer yarın nerde oğlum” diye şaka yaptı.

‘Yaktım Gemileri’ projenizden bahsedebilir misiniz? Nasıl bir çalışma oldu?

Şarkının sözü ve müziği bana ait. Düzenlemesi Birkan Şener ve Gökçer Turan’a... Aranjörlerimden Birkan Şener’i ‘O Ses Türkiye’ Tarık Sezer Orkestrası’ndan tanıyordum. Yıllar sonra proje yapmak istediğimi dile getirdiğimde bana yardımcı olabileceğini söyledi. Hemen çalışmalara başladık. Klibimi çok sevdiğim abim, destekçim Haşim Umut Gülbay çekti. Görüntü yönetmenliği Anıl Elçi tarafından yapıldı.

SANATÇILARIN DESTEĞİ OLACAKTIR

Müzik hayatınızda size destek olan sanatçı oldu mu?


Şu ana kadar herhangi bir sanatçıdan, herhangi bir destek görmedim. Fakat ilerleyen günlerde şarkım tanındıkça desteklerin artacağını düşünüyorum.

Nasıl bir klip çalışması oldu?

İlk klip çalışmam olduğu için çok heyecanlıydım. Klibimizi İzmir’de çektik ve İzmir’de bizi karşılayan görüntü yönetmenimiz Anıl Elçi ve değerli ekibi tarafından o kadar güzel karşılandık ki her şey çok güzel ilerledi. Hayatımın en keyifli günlerinden birkaçını yaşadım.

Her gün çıkan yeni şarkıcılardan farkınız sizce ne olabilir?

Bu işi akademik olarak okuduğum için daha çok teknik bilgiye sahibim. Yaşım 22 olabilir fakat 22 yıla çok şey sığdırdığımı düşünüyorum.
Konular Röportaj