Vatandaşlara ucuz et müjdesi!

Cumhurbaşkanı talimat verdi, düğmeye basıldı: Et ve Süt Kurumu büyük marketlerde reyon alacak, vatandaşa uygun fiyata et satışı yapacak.

Vatandaşlara ucuz et müjdesi!
Takvim'den Pınar Çelik Nacar'ın haberine göre vatandaşın ete uygun fiyatla ulaşması için düğmeye basıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın açıkladığı formüle göre; Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından büyük market zincirlerine kurulacak reyonlarda vatandaşa ucuz et sunulacak. Fakıbaba, "En geç 2018'de mahalle aralarında şubesi olan belirli marketlerde reyon satın alıp ESK'nın ürünlerini satmayı planlıyoruz. Dar gelirlilerin keselerine uygun kıyma ve kuşbaşıyı satışa sunacağız" dedi. Fakıbaba, bu konuda talimatın bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini belirtti.

2 ZİNCİRLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bakanlık'ın ilk görüştüğü market zincirleri ise BİM ile A101 oldu. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, bakanlığın kendileriyle görüştüğünü doğrularken, netleşen bir şey olmadığını söyledi. A101 CEO'su Erhan Bostan ise bakanlığın kendileriyle yaptığı görüşme hakkında şu bilgileri verdi: "Bakanlık 'Biz size ucuz et tedarik edersek siz bunun satışını yapar mısınız?' diye sordu. Biz de olumlu yanıt verdik. Kaynağından ucuz et bulup bunu yaygın zincirlerde satabilirseniz bu formül işler."