Yaş mayayla gençleşin

Son zamanların en favorisi maya maskesi kuru ya da tam tersi aşırı yağlı ciltlerde harika sonuçlar veriyor.

Yaş mayayla gençleşin
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Mayanın yararları antik çağlardan beri biliniyor. Eski Mısır’da kadınlar güzelleşmek için mayayı ciltlerine sürerlermiş. Ayrıca dezenfekte etmek ve çabuk iyileşmesini sağlamak için yaraların üzerine maya koyarlarmış.

İşte mayanın güzellik için faydaları…

Cildin nemlenmesi, yenilenmesi ve bakterilerden arındırılması için gerekli vitamin ve mineraller bakımından zengin olan maya maskesi düzenli olarak kullanıldığında kırışıklıkların görünümünü azaltır, cildin yağ dengesini sağlar.

CİLDİ YENİLEYEN MASKE

Yıpranmış, kuru ve soluk görünen ciltler için ideal olan yoğurtlu maya maskesinin hazırlanışı oldukça basit. Yarım yemek kaşığı yoğurdu yarım yemek kaşığı yaş maya ile iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürdükten sonra 30 dakika kadar kurumasını bekleyin. Maskeyi yüzünüzden çıkarmak için ılık su kullanabilirsiniz. Yüzünüzü kuruladıktan sonra iyi bir nemlendirici kullanın.

KURU CiLTLER İÇİN

Bu maskeyi hazırlamak için yarım yemek kaşığı yaş maya, 1 yemek kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı bala ihtiyacınız olacak. Tüm malzemeleri bir kâseye alın ve cilde sürülecek kıvama gelinceye kadar karıştırın. Karışımı parmak uçlarıyla masaj yaparak yüz geneline, boyun ve dekolte bölgesine sürüp 20 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü bol suyla yıkayın. Cildiniz yağlıysa bu maya maskesine yumurta sarısı, kuruysa 1-2 çay kaşığı zeytinyağı veya badem yağı ekleyebilirsiniz.

YAĞLI CiLTLER İÇİN

Maskeyi hazırlamak için 1 yemek kaşığı yaş mayaya 10 damla taze sıkılmış limon suyu ekleyin ve karıştırın. Karışımı tüm yüzünüze ince bir tabaka oluşturacak şekilde sürün.

15 dakika kadar beklettikten sonra bol ılık suyla yıkayın. Son adımda gözeneklerin küçülmesi için yüzünüzü bol soğuk suyla durulayın. Yüzünüzü kuruladıktan sonra cildiniz çok kuru gelirse nemlendirici kullanabilirsiniz.

SİVİLCELER İÇİN

Sivilce oluşumunu önleyen ve sivilceleri kısa sürede kurutan maske için 1 yemek kaşığı yaş mayaya 3 damla çay ağacı yağı, 5 damla limon suyu ve 2 tatlı kaşığı sirke ekleyin ve karıştırın. Karışımı masaj yaparak yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Maskeyi yüzünüzden temizlemek için ılık su kullanabilirsiniz.

Yasemin MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım