Yasmin Levy: "Melankoliden besleniyorum"

İstanbullu hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan Yasmin Levy, “Acı ve melankoliden besleniyorum. Gerçek hikayelerden ilham alıyorum” dedi.

Yasmin Levy: "Melankoliden besleniyorum"
Yasmin Levy'nin Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan röportajı...

- Müzisyen ailede yetişen biri olarak, şarkıcılığı nasıl seçtiniz?


Annem-babam, hayallerimi gerçekleştirmem konusunda beni çok destekledi. Onların sesiyle büyümek, yolumu bulmamı sağladı. Zaman içinde kendi şarkı söyleme stilimi oluşturdum. İçgüdülerimle hareket ettim.

- Birçok Türk sanatçıyla ortak çalışmalar yaptınız. Türk müziğini takip ediyor musunuz?

Bugüne kadar Kubat, İbrahim Tatlıses, Ömer Faruk Tekbilek, Taksim Trio ve Halil Sezai gibi Türk sanatçılarla çalışmalarımız oldu. Türk müziğini yakından takip ediyorum ve seviyorum. Her ortaklık, müziğimi daha renkli kılıyor ve keşfedilmemi sağlıyor. Zeki Müren, Orhan Gencebay, Bülent Ersoy ve İbrahim Tatlıses dinleyerek büyüdüm. Güçlü ve derin sese sahip müzisyenleri seviyorum.

- Aşk size ne ifade ediyor?

Aşk, bu dünyadaki en güçlü duygu. Bize verilmiş bir armağan. Aynı zamanda eşşsiz bir deneyim! Aşk benim için acı da demek... Güzel, derin acı kutsanmış bir duygu.

- İlham kaynaklarınız neler?

Acılar. Acı ve melankoliden besleniyorum. Şarkılarımda gerçek hikayelerden ilham alıyorum. İmkansız aşkları yazıyorum. Duygularımı en güçlü şekilde yaşıyorum. Kaçmıyorum. Şarkılarımı her seferinde ilk kez söylüyormuşçasına heyecanlanıyorum.

- Yalnız kaldığınız anlarda neler yapmayı seviyorsunuz?

Kafam sürekli meşgul. Yalnız ve sessiz kalmayı seviyorum. Anneyim, sürekli seyahat ettiğim için evimdeyken çocuklarımla ve eşimle vakit geçirmeye çalışıyorum. Yemek yapmayı seviyorum, klasik müzik dinlemeye ve rahatlamaya çalışıyorum.

‘Türkiye benim ikinci evim’

- Türk izleyicisiyle duygusal bağınızı nasıl tanımlıyorsunuz?


Kökenim Türk, ailem Manisa ve İzmir’den. Türkiye benim evim, her gelişimde aileme ve evime kavuşmuş gibi iyi hissediyorum. Benim için çok özelsiniz. Bu müzikle büyüdüm, kanımda var.

- Hayranlarınıza neler söylemek istersiniz?

Grubum ve müziğimle geliyorum. Yıllar içinde biriktirdiğim şarkılarımla... İkinci evime...
Konular Röportaj