Yeni başlayanlar için göz makyajı rehberi

Hangi ürünle hangi etkiyi elde edeceğinizi öğrenin, göz makyajında kendi tarzını oluşturun.

Yeni başlayanlar için göz makyajı rehberi
Akşam'da yer alan habere göre işte dikkat etmeniz gerekenler...

1- EYELINER


Eyeliner, likit veya jel formunda olabilir. Eyeliner, göz kalemi veya kajal kalemlerle olduğu gibi yumuşak bitiş sağlamazlar. Daha çok keskin, grafik sonuçlar verir. Bu yüzden kuyruklu, kedi gözü görünümü için tercih edildiğinde cesur ve güzel görünüm sunar.

2- GÖZ KALEMİ

Göz kalemleri genellikle, toz, pigment ve vakstan yapılır. Formülü sayesinde kajal göz kalemleri gibi pürüzsüz bir şekilde sürülürler ama dokuları çok yumuşak değildir. Gözde verdiği sonuç kajaldan daha temizdir ama eyeliner gibi de keskin görünmez. Ayrıca bu tür göz kalemlerini dağıtmak kolay olsa da dumanlı göz makyajı elde etmek pek mümkün değildir. Göz kalemini gözlerinizin içine uygulayarak kirpiklerinizi belirginleştirmeniz önemli bir unsur. Özellikle üst kirpikleriniz için kullanın, daha yoğun kirpik görünümüne kavuşun.

3- KAJAL

Kajal göz kalemleri yumuşak, ipeksi bir dokuya sahiptir ve genellikle gözleri belirginleştirmek ve gerektiğinde far gibi kullanmak için harika sonuç verir. Pürüzsüzce uygulanır ve göz içine de kolayca sürülür. Kajalla gözlerinizi yumuşak bir şekilde belirginleştirebilir ve anında buğulu bakışlar elde edersiniz. Diğer göz ürünlerinde bu kadar kolay sonuç alınması biraz zordur, eğer pratik bir göz makyajı uygulamak isterseniz kajal en yakın yardımcınız olabilir.
Konular Kadın / Bakım