Yıpranmış cilde ne iyi gelir?

Dünyada binlerce kadının kremlere, losyonlara ve diğer güzellik ürünlerine büyük miktarlarda paralar harcadığı saptanmıştır. Fakat çok fazla para harcamadan, size istenilen sonucu verecek bir çok doğal ev tedavisi de bulunmaktadır.

Yıpranmış cilde ne iyi gelir?
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Her zaman olduğu gibi bahar aylarında da cilt bakımının birinci basamağı ve vazgeçilmez olanı, iyi bir cilt temizliği yapmak. Bu nedenle temizleyici ürünleri günde 2 kez düzenli olarak uygulamaya özen gösterin. Cilt tipinize göre (yağlı, kuru ve karma cilt) dermatoloğunuzun önereceği uygun temizleyicilerle cildiniz daha canlı, siyah noktalarından arınmış ve parlak görünecektir. 

KORUYUCU FAKTÖR 

Güneş koruyucular cildimizi zararlı ultraviyole ışınlarından koruyarak hem cilt yaşlanmasını önleyen hem de cilt kanserlerinden korunmamızı sağlayan ürünlerdir. Güneş koruyucu ürünleri sokağa çıkmadan 20-30 dakika önceden sürmeliyiz. Ayrıca 3 saat aralıklarla yenilemeniz gerekiyor. 

ANTİOKSİDAN BESLENİN 

Antioksidan maddeler bizi serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyor. Cilt dolaşımını artırıyor, cilt hücrelerinin büyümesini hızlandırıyor, güneşin zararlı etkilerini önlemeye yardımcı oluyor ve cildi yaşlanmaya karşı koruyorlar. 

NEMLENDİRİCİ SÜT 

Yüzünüzü yıkayın. Bir kahve fincanına süt doldurun. Pamuk yardımıyla yüzünüze ve boynunuza sürün. 10 dakika bekleyin. Sütü iyice emen cildinizi yıkayın.  

MEYVELERİN GÜCÜ

Çilek, elma, muz, avokado ve üzüm cildi onarıcı, sıkılaştırıcı ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Yumuşak avokadoyu krem haline getirerek, diğer meyveleri rendeleyerek veya ezerek yüzünüze sürebilirsiniz. 

Cildinizi losyonla temizledikten sonra mutlaka nemlendirici kullanılması gerekir. Cilt tipinize uygun bir nemlendiriciylehücrelerinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz. 

Bakım yağları kullanın

Yorgun cilt tipleri için: Bu tarz cilt tipini canlandırmak için özel olarak kullanılan; canlandırıcı losyonlar, canlandırıcı peeling ürünleri ve canlandırıcı maskeler tercih edilmesi gerekir.

Stresli cilt tipleri için: Cildinize, sakinlik kazandıran; losyonları, özel bakım yağlarını, nemlendirici kremleri ve peeling ürünlerini tercih etmeniz gerekir.

Yağlı cilt tipleri için: Yağlı cilt tipleri, akne ve siyah nokta oluşumuna meyillidir.

Yasemin MİRAS / Akşam GAZETESİ
Konular Kadın / Bakım